Broderie

Despre Broderie

Broderia este un tip de cusătură în relief realizată pe suport textil, în diverse culori, cu scopul de a decora articolele textile. Fiind considerată una dintre metodele clasice de personalizare, serviciul de broderie de astăzi prezintă avantajul computerizării (broderie computerizată), pe baza programului de calculator realizându-se personalizări extraordinar de complexe și cu dimensiuni variate, astfel creându-se materiale promoţionale de clasă.

Broderia computerizată este un procedeu prin care elementele grafice (text, logo, imagini) sunt prelucrate electronic de un software conectat la mașinile de brodat. În funcţie de material și de numărul de împunsături pe suprafaţă, broderia poate avea o rezoluţie diferită.

Culorile vibrante ale aţei folosite, firul mătăsos și rezistenţa acestuia la clor, fac broderia ideală pentru uniforme, îmbrăcăminte de siguranţă și cămăși de lux.

Există tehnici speciale pentru broderie:

  • gofrată – broderie în relief, utilizată pentru a crea monograme, se aplică în special pe prosoape, pături și jachete de lână;
  • puff 3D – broderie puff 3D folosește o spumă specială sub cusături pentru a obţine un efect tridimensional. Logo-ul pentru broderia puff 3D trebuie să aibă colţuri rotunjite, astfel încât firele să poată acoperi complet spuma;
  • ecusoane – acestea pot fi tăiate sau lipite pe materialul ales.

AVATANJE

Se poate personaliza orice suprafaţă textilă, indiferent din ce ar fi produsă (în cazurile în care suprafaţa este foarte subţire, se va aplica o întăritură, în așa fel încât atunci când se brodează, materialul să nu se sfâșie), piele sau imitaţie de piele.

Broderia poate fi făcută pe suprafeţe netede textile (cămăși, tricouri, jachete, geci), din piele sau imitaţie de piele (genţi, portofele) sau suprafeţe curbe, cum ar fi pălării, șepci, rucsacuri, saci etc.

Broderia se poate executa atât pentru elemente unicat sau în serie mică, cât și pentru comenzi de câteva sute de exemplare.

Dimensiunea minimă a literei brodate este de 5 mm înălţime; grosimea liniei trebuie să fie de cel puţin 1 mm; gradienţii nu sunt posibili.

Dimensiunea maximă a broderiei este dată de dimensiunea gherghefului. De asemenea, trebuie să se ţină cont că nu pot fi reproduse toate culorile PANTONE ce se regăsesc în logo dacă nu există un corespondent între acestea și culoarea firului de mătase cu care se brodează, de aceea trebuie verificat înaintea începerii procesului de brodare.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0