Etichete Volumetrice

Despre Etichete Volumetrice

Doming sau eticheta volumetrică este o tehnică de imprimare ce se poate executa pe mai multe materiale, cea mai mare parte autocolante, peste care se aplică un stat transparent de rășină epoxidică, ce conferă un efect de lentilă 3D. Eticheta capătă profunzime, iar culorile printului se intensifică.

Acoperirea poate fi aplicată sub formă lichidă, în multe moduri diferite. Odată aplicată, se produce curgerea rășinei la marginea etichetei și se oprește (datorită tensiunii superficiale la suprafaţă a lichidului), apoi se întărește într-o formă de dom (cupolă).

Primul strat este materialul etichetei (autocolant de hârtie laminată sau autocolant PVC). Al doilea strat este cerneala. Eticheta poate fi imprimată în policromie (CMYK), cu o calitate fotografică, sau poate fi un simplu text. După ce s-a uscat cerneala, etichetele sunt decupate în forma dorită, decapate, se toarnă rășina și se lasă să se întărească.

AVATANJE

Practic, orice material pe care se poate lipi un autocolant se poate personaliza prin etichetă volumetrică: metal, lemn, piele, plastic, piele sintetică (poliuretan – PU) etc.

Etichetele volumetrice se folosesc foarte des la personalizarea aparatelor electrice, electrocasnice, IT, dar și la brelocuri, chei de mașină, pixuri, stilouri, dosare, mape, cutii de vin, cutii de lux etc.

Cantitatea minimă ar trebui să se încadreze în minimumun metru pătrat din cauza pierderilor tehnologice de rășină (cantitatea de rășină preparată și rămasă după turnare nu mai poate fi folosită).

Trebuie să se ţină cont că materialele textile sau zonele curbe pe care se aplică eticheta nu sunt eligibile pentru a fi personalizate prin etichete volumetrice.

Durata producţiei este mai îndelungată, dată de timpul necesar de întărire a rășinei și nu este recomandată pentru comenzile expres, cantitatea minima este relativ mare (minimum un metro pătrat) din cauza pierderilor tehnologice destul de mari.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0