Folio & Timbru Sec

Despre Folio & Timbru Sec

Timbrul sec și folio sunt realizate cu ajutorul unui utilaj ce exercită o presiune de contact între o matriţă încălzită la temperatură înaltă și suportul ce se dorește personalizat. Diferenţa între aceste două procedee este dată de utilizarea unei folii metalice ce se imprimă la presiune și căldură. Astfel, timbrul sec este modalitatea de imprimare, prin care grafica dorită se imprimă în adâncimea materialului (relief negativ), culoarea imprimării fiind dată de culoarea materialului, iar folio este atunci când materialul capătă – în afară de adâncimea materialului – și culoarea foliei transferate (de obicei auriu sau argintiu).

Timbrul sec sau ambutisarea la cald confer elementelor imprimate un aspect elegant și este utilizat în special pentru notebook-uri, dosare sau alte articole din piele și imitaţie de piele.

Folio este metoda de inscripţionare în relief negativ a unei folii colorate, în general argintie sau aurie. Se aplică pe materiale cum ar fi: lemn, piele naturală sau artificială, hârtie/carton, anumite mase plastice. Pe lângă culorile standard, argintiu și auriu, folio poate avea și culorile roșu, verde, albastru sau alb, toate metalizate, lucioase sau mate. Metodele sunt foarte atractive și oferă osenzaţie de delicateţe oricărui articol personalizat pe care sunt utilizate.

AVATANJE

Timbrul sec și folio se pot realiza pe: lemn, piele naturală sau artificială (poliuretan PU), hârtie/carton, anumite mase plastice, pâslă.

Diverse obiecte din piele sau imitaţie din piele, dosare, portofele, agende, notesuri, genţi, curele, suporturi de cărţi de vizită etc. Se aplică pe orice suprafaţă tipărită, plastifiată sau lăcuită.

Cantitatea minimă este de 20-25 de bucăţi, costul matriţei de metal se împarte la numărul de exemplare realizate (cu cât sunt mai multe bucăţi, cu atât costul de setup este mai mic).

Aceste personalizări nu sunt recomandate pentru imagini detaliate, suprafaţa de imprimare este limitată (100 x 100 mm).

Materialele pe care se dorește personalizarea cu folio și timbru sec trebuie testate înainte, gama de culori cu care se poate realiza folio este limitată, sunt posibile doar pe suprafeţe plate, nu sunt recomandate pentru comenzile expres, deoarece necesită atenţie deosebită. Matriţele pot fi refolosite pentru comenzi care se repetă.

Din cauza costului de set-up (matrița) nu se recomandă realizarea de mostre.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0