Serigrafie

Despre Serigrafie

Serigrafia este utilizată pentru imprimarea de imagini sau modele grafice pe diferite articole textile ca tricouri, hanorace, șepci, sacose, coperți agende din textil etc., dar şi diverse materiale din hârtie şi carton, materiale plastice, suprafeţe textile, ceramice, metalice sau lemn. Indiferent de suprafaţa de personalizat, procesul este același. Ceea ce face diferenţa este tipul de cerneală folosit.

Prima regulă a imprimării prin serigrafie este faptul că suprafaţa de bază trebuie să fie plană. Procesul este simplu şi constă în aplicarea pe materialul de bază a unui strat de cerneală printr-o sită. Imprimarea se poate face într-una sau mai multe culori manual, automat sau semiautomat. Se pot realiza imagini în policromie numai pe materiale albe care implică realizarea de combinaţii de culori prin amestecarea optică a CMYK (culori de bază) sau prin aplicarea unui strat suplimentar de bază, de culoare albă pentru materialele închise la culoare.

AVATANJE

Orice suprafaţă plană, articole textile ca tricouri, jachete, şepci etc. fără cusături, diverse materiale ca hârtie şi carton, materiale plastice, suprafeţe textile, ceramice, metalice sau lemn.

Tricouri, jachete, şepci, genţi, sacoşe textile, umbrele, agende, articole din plastic, hârtie şi carton, articole ceramice, suprafeţe metalice.

În principiu, merită folosit acest procedeu pentru cantităţi cât mai mari (peste 200 de bucăţi). Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât costul iniţial de producător al sitelor de serigrafie se va împărţi la un număr mai mare de obiecte realizate.

Necesită suprafeţe plate, fără cusături sau fermoare, nasturi, capse etc. Nu se poate utiliza pe ţesături dublu-strat, nu este rentabil pentru cantităţi foarte mici sau unicat.

Grafica foarte detaliată nu se poate reproduce pe suprafeţele rugoase, cu texturi. Pentru acestea se utilizează transferul de serigrafie. De asemenea, orice suprafaţă care nu este perfect plată nu poate fi inscripţionată prin serigrafie.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0