Tampografie

Despre Tampografie

Tampografia este procedeul folosit pentru a imprima desene detaliate sau imagini pe diferite obiecte cu forme neregulate, cilindrice sau plane. Este metoda utilizată pentru imprimarea pe pixuri, obiecte de birou, brichete, brelocuri, raclete, jucării sau alte articole din plastic, metal, sticlă, piele, lemn, carton, hârtie etc. Metoda de inscripţionare este următoarea: cerneala este transferată de la clișeu la obiect utilizând un tampon din silicon. Diversitatea aplicaţiilor tampografiei face ca această tehnică să fie cea mai convenabilă, fiind ieftină și versatilă.

Tampografia este rapidă și cu o tehnologie foarte precisă, care permite imprimarea de logo-uri, cu un număr mare de culori (policromie sau culori PANTONE) pe majoritatea suprafeţelor.

Anumite elemente au nevoie de pretratament sau post-tratament. Pentru o bună aderenţă a cernelii, elementele metalice și ceramice trebuie să fie uscate în cuptoare.

Timpul de uscare poate fi de până la 24-48 de ore.

AVATANJE

Metoda de imprimare este extrem de versatilă. Practic, orice obiect din plastic, poli-propilenă, polietilenă, polistiren, PVC, metal, sticlă, ceramică, carton, lemn poate fi inscripţionat prin tampografie.

Aproape orice fel de formă/element poate fi imprimată prin tampografie. Acesta este motivul pentru care aceasta este tehnica de imprimare cea mai folosită. Stilouri, ceasuri de birou, suporturi pentru cărţi de vizită, stick-uri USB, căni ceramice, clipuri memo, brelocuri, pixuri, obiecte de birou, brichete, raclete, jucării… toate se pot imprima prin tampografie. Rotund sau plat, imprimarea este posibilă, dar cu toate acestea, materialul obiectului de personalizat sau dimensiunea mică de imprimare poate fi motivul pentru a schimba tehnica de imprimare.

În principiu, merită folosit acest procedeu pentru cantităţi cât mai mari (peste 50 de bucăţi). Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât costul iniţial de producere a clișeelor tampografice se va împărţi la un număr mai mare de obiecte realizate.

Dimensiunea de imprimare limitată (în special pe elemente rotunjite) sau dimensiunea obiectului de personalizat. Transfer redus de cerneală ce duce la culori fără putere de acoperire – în special pe obiectele de culoare mai închisă; din acest motiv poate dura mai mult pentru o imprimare cu acoperire bună. Timp de uscare mai mare pe metal, sticlă, ceramică.

Unele materiale sunt mai greu de imprimat decât altele și ar putea avea nevoie de testare, precum și de pretratament (o flacără sau un tratament corona), aditivi speciali pentru cerneală (lianţi, diluanţi, reductoare) sau timpul de uscare mai mare (obiecte din metal, sticlă, ceramică), eventual în cuptor.

Anumite obiecte de forme neregulate au nevoie de un șablon/matriţă pentru imprimare; fabricarea acesteia poate duce la creșterea costului și la mărirea timpului de personalizare.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0