Tipar digital

Despre Tipar digital

Cu toţii știm ce presupune tiparul digital, fiecare dintre noi a folosit o imprimantă laser sau inkjet în mod curent. În varianta profesională, tiparul digital – ce presupune procesul de tipărire profesională a unor materiale grafice, pe diverse suporturi, dar în special hârtie și carton, având ca sursă o imagine digitală – îţi aduce o mulţime de beneficii. Pe lângă timpul de livrare foarte scurt și costul extrem de bun, ai avantajul faptului că poţi face ajustări direct din computer, fără costuri suplimentare, chiar înainte de a da bunul de tipar. Beneficiile sunt evidente: timp de tipărire mic, costuri reduse de producţie și posibilitatea de a personaliza documentele. Tiparul digital este folosit pentru lucrări cu termene de livrare scurte sau cu volum relativ redus.

Elementul principal care diferenţiază metodele clasice de tipar de cel digital este faptul că tiparul digital nu necesită o matriţă. De-a lungul anilor, tehnologia s-a îmbunătăţit foarte mult, ajungând să fie competitivă, din punct de vedere al costurilor, pentru tirajele mici și foarte mici. Dezvoltarea tehnologică a făcut ca tiparul digital să „muște” din felia tiparului offset din punct de vedere al costurilor și al tirajului. De asemenea, este una dintre tehnologiile de bază folosite pentru sistemele de facturare şi mailing direct, care necesită tipărirea cu date variabile.

AVATANJE

Gama de materiale și suporturi pentru printare digitală este extrem de variată, incluzând hârtii și cartoane standard de diverse gramaje și hârtii și cartoane speciale cu diferite texturi și culori, folii PVC, autocolante, folii transparente.

Tiparul digital produce o gamă largă de produse: cărţi de vizită, afișe, flyere, pliante, cataloage, mape de prezentare, agende personalizate, notes, calendare de birou sau de perete, inserturi, cărţi și reviste, felicitări și invitaţii, meniuri restaurant, legitimaţii și ecusoane, stickere etc. Produsele sunt mult mai multe decât le putem enumera.

Cantitatea minimă ce poate fi realizată este de un exemplar. De asemenea, tiparul digital este ideal în cazul datelor variabile.

Limitările tehnologice ale tiparului digital sunt date de costurile constante de tipărire, pentru tiraje mari fiind mai economic tiparul offset. De asemenea, formatul maxim este mai mic ca în cazul tiparului offset, de 330 x 488 mm.

Tirajele mari sunt mai rentabile a fi tipărite pe tiparul offset, în cazul în care timpul de livrare nu este extrem de mic.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0