Tipar Offset

Despre Tipar Offset

Tiparul offset, apărut cu mult timp în urmă, reprezintă cea mai răspândită metodă de imprimare, în care suportul final nu este imprimat direct de pe placa tipografică, transferul fiind intermediat de un cilindru care primeşte cerneala de pe placă şi o transferă pe hârtie. Această metodă este folosită în general pentru volume mari de tipar.

În cazul tiparului offset, durata pregătirii pentru tipărire este mai mare, deoarece necesită operaţiuni adiţionale ca: realizarea filmelor şi a matriţelor (plăcilor), curăţarea şi calibrarea presei faţă de tiparul digital unde imprimarea se face în timp foarte scurt, nefiind necesare pregătiri suplimentare.

Toate materialele tipărite au nevoie de finisare, fie că este o simplă tăiere sau îndoire (fălţuire) sau adunare, capsare, coasere, plastifiere, lăcuire offset, UV sau selectivă.

Sunt foarte multe operaţiuni ce pot fi efectuate în tipografie, în secţia legătorie, ce fac ca produsul final să se ridice la standardele cerute.

AVATANJE

Gama de materiale şi suporturi pentru printare digitală este extrem de variată, incluzând hârtii şi cartoane standard de diverse gramaje şi hârtii şi cartoane speciale cu diferite texturi şi culori, folii PVC, autocolante, folii transparente.

Tiparul offset are o gamă largă de produse: cărţi de vizită, afişe, flyere, pliante, cataloage, mape de prezentare, agende personalizate, notes, calendare de birou sau de perete, inserturi, cărţi şi reviste, felicitări şi invitaţii, meniuri restaurant, legitimaţii şi ecusoane, stickere etc. Produsele sunt mult mai multe decât le putem enumera.

Costurile se reduc substanţial odată cu creşterea tirajului, de aceea cantitatea minimă recomandată este de ordinal miilor (în funcţie de tipul lucrării 500-1000 de exemplare fiind cantitatea la care costul tiparului offset scade sub costul tiparului digital).

Limitările tehnologice ale tiparului offset sunt date de costurile mari de tipărire, pentru tiraje mici sau cu date variabile.

Crearea plăcilor tipografice şi alte operaţiuni manuale consumatoare de timp cum ar fi calibrarea culorilor şi a presei offset fac ca tiparul offset să nu poată fi folosit în condiţii expres.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0