Transfer Serigrafie

Despre Transfer Serigrafie

Cu această tehnică, a transferului serigrafic, imaginea este imprimată folosind transferal printr-o sită serigrafică pe un material de bază, în special de hârtie siliconică. După ce toate culorile sunt imprimate pe suportul de hârtie siliconică, un strat de adeziv este aplicat, în aceeaşi formă ca şi grafica. Datorită acestui adeziv, transferul are aderenţă pe obiectele de personalizat. Aplicarea se face prin intermediul unei prese termice. Odată ce transferul este răcit, hârtia este îndepărtată, iar logo-ul va rămâne pe obiect. Ca şi serigrafia clasică, imaginile pot fi aplicate pe hârtie, materiale plastice, textile şi metale.

Diferenţa dintre serigrafie şi transfer de serigrafie este că, prin transfer, pot fi realizate imagini mai luminoase, mai clare, cu texte mici şi detalii fine.

AVATANJE

Orice suprafaţă plană, articole textile precum tricouri, jachete, şepci, sacoşe, saci etc. fără cusături, indiferent de tipul materialului folosit (poliester, nailon, bumbac), diverse materiale ca hârtie şi carton, materiale plastice, suprafeţe textile, ceramice, metalice sau lemn, piele, pâslă.

Atât timp cât suprafaţa de imprimat este plată şi rezistă la presiune şi temperature ridicată, aceste articole pot fi imprimate: tricouri, jachete, şepci, genţi, sacoşe textile, umbrele, articole din plastic, hârtie şi carton, unele articole ceramice, suprafeţe metalice, lemn, piele, pâslă.

În principiu, merită folosit acest procedeu pentru cantităţi cât mai mari (peste 50-100 de bucăţi/model).

Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât costul iniţial de producere a sitelor de serigrafie se va împărţi la un număr mai mare de obiecte realizate.

Preţurile de imprimare sunt ceva mai mari decât în cazul serigrafiei (din cauza aplicării unor paşi suplimentari: hârtia de transfer, stratul suplimentar de adeziv, presarea termică amaterialelor pentru imprimare). În general, timpul de producţie este mai lung decât în serigrafia clasică. Necesită suprafeţe plate, trebuie evitate zonele cu închidere – fermoare, nasturi, capse etc., suprafeţele trebuie să fie rezistente la căldură, nu este rentabil pentru cantităţi foarte mici sau unicat.

Anumite materiale nu pot fi imprimate cu un transfer de serigrafie (PVC, de exemplu, se va topi atunci când se aplică). În cazul pâslei, a fetrului şi a etilen vinil acetat-ului (EVA) forma plăcilor presei de transfer poate fi vizibilă în material după aplicare.

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0