Transfer Termic Digital

Despre Transfer Termic Digital

Tehnica Transferului Termic presupune imprimarea digitală a graficii dorite pe o folie specială, decuparea după o formă prestabilită și apoi aplicarea prin presare la cald pe obiectul promoţional. Imprimarea se poate face pe o folie transparentă, albă sau colorată.

Avantajul foliei transparente este aceea că permite vizualizarea culorii elementului personalizat, precum și desene sau modele complexe, dar poate fi aplicat numai pe elementele de culoare albă sau de culoare deschisă. Designul sau textul sunt applicate permanent pe obiectul promoţional (tricou, jachetă, genţi, sacoșe etc.) și sunt foarte durabile. Cele mai multe materiale textile pot fi spălate la temperaturi de peste 60 de grade, imprimeul rămânând impecabil. De obicei nu există taxe de pregătire pentru imprimare pentru această tehnică.

De asemenea, în afara foliilor ce se pot imprima cu ajutorul unei imprimante, sunt disponibile o mulţime de folii colorate în masă, având culori din gama PANTONE, aurii, argintii sau cu modele și texturi foarte interesante (catifea, 3D, glitter, reflectorizante, fosforescente etc.). Acestea se decupează cu ajutorul unui cutter-plotter și se aplică tot prin intermediul unei prese termice.

AVATANJE

Condiţia pentru obiectele ce se doresc imprimate este să reziste la temperature ridicate și la presiunea de aplicare. Dintre materialele ce au fost testate și pot fi folosite enumerăm: materiale textile (poliester, nailon, bumbac), piele, imitaţie de piele (poliuretan – PU), carton, polar (fleece), pâslă etc.

Atât timp cât suprafaţa care trebuie imprimată este plată, rezistă la temperaturi de peste 130 de grade și la presiune, toate elementele pot fi imprimate. Acestea pot fi: sacoșe, tricouri, șepci, umbrele, rucsacuri, genţi conferinţă, jachete, agende, mape, cutii carton etc.

Transferul termic este ideal pentru cantităţi mici sau unicate. Peste cantitatea de 25 de bucăţi este mai ieftin să se folosească altă modalitate de imprimare (de exemplu DTF, DTG sau transferul serigrafic).

Pentru serii mari este mai scump decât alte modalităţi de imprimare, iar dimensiunea maximă este dată de platanul presei de imprimare (35×45 cm).

Trebuie avut în vedere ca materialul să poată fi presat la temperatură mare, să nu aibă cusături și elemente ce ridică materialul (fermoare, capse etc.). De asemenea, materialul să reziste la temperaturi de peste 130 grade mai mult de 15 secunde fără a se topi (sfatul nostru este să se facă o testare în prealabil pentru a stabili dacă materialul se pretează sau nu la acest tip de inscripţionare).

Timpul minim necesar de execuție

ALTERNATIVE

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

LISTĂ DE DORINȚE 0

RECENTLY VIEWED 0